روش TPH
در این روش، ارث بری از طریق فقط یک جدول ایجاد میشود و زیر مجموعهها بر اساس مقدار یک فیلد از یکدیگر متمایز میشوند. پس اگر جدولی دارید که برای متمایز کردن رکوردهای آن از یک فیلد استفاده میکنید، روش TPH مناسب شما است. با روش TPH نیز میتوانید به همان مدلی که در روش TPT دارید برسید، تنها تفاوت این هست که در روش TPH، تمامی دادهها در یک جدول قرار دارند و یک فیلد برای متمایز کردن رکوردها استفاده میشود. همه چیز با مثال عملی واضحتر است. پس کار خود را با یک مثال ادامه میدهیم. جدول مثال ما در شکل زیر مشخص است.
به نظر میرسد که این جدول با جداول قسمت قبلشباهتی دارد. بله! فیلدهای جداول مثال قبل در این جدول آمده اند.
- فیلدهای FirstName و LastName از جدول Persons
- فیلد HireDate از جدول Instructors
- فیلد EnrollmentDate، Credits و Degree از جدول Students
- فیلد AdminDate از جدول Admins
- فیلدهای BusinessCredits و Discipline از جدول BusinessStudents
یک فیلد با نام PersonCategory نیز اضافه شده است که «مقداری عددی» میپذیرد و برای «متمایز کردن رکوردها» استفاده میشود:
- 1 ، نمایانگر Student
- 2 ، نمایانگر Instructor
- 3 ، نمایانگر Admin
- 4 ، نمایانگر BusinessStudent
از این جدول میخواهیم به مدل قسمت اولبرسیم اما این بار با استفاده از روش TPH. در شکل زیر، جدول Persons به صورت مدل شده در برنامه نشان داده شده است.
حال باید خصیصههای موجودیت Person را به موجودیتهای مشتق شده منتقل کرد. بدین منظور، هر خصیصه از موجودیت Person را انتخاب، کلیدهای Ctrl+X را فشار دهید، سپس بر روی قسمت Properties موجودیت مشتق شدهی مورد نظر رفته و کلیدهای Ctrl+V را فشار دهید. نتیجه در شکل زیر نشان داده شده است.
اکنون زمان آن رسیده است تا جدول متناظر با هر یک از موجودیتهای مشتق شده را معرفی کنیم. تمامی موجودیتهای مشتق شده از جدول Persons استفاده میکنند. بر روی هر یک از آنها کلیک راست کرده و گزینهی Table Mapping را انتخاب کنید. پنجره ی Mapping Details نشان داده میشود. ابتدا بر روی عبارت Add a Table or View و سپس بر روی نشانگر رو به پایینی که کنار آن ظاهر میشود کلیک کنید (شکل زیر).
آیتم Persons را انتخاب کنید. اکنون باید فیلد تفکیک کنندهی رکوردها را مشخص کنیم. برای این حالت باید یک شرط ایجاد نمود. در همان پنجرهی Mapping Details، عبارتی با عنوان Add a Condition وجود دارد. بر روی آن کلیک و در لیستی که ظاهر میشود، آیتم PersonCategory را انتخاب کنید (شکل زیر).
سپس در ستون Value/Property، مقدار آن را "1" قرار دهید (شکل زیر).
تناظر میان موجودیت و جدول Persons و مقداردهی مناسب به فیلد متمایز کننده را برای تمامی موجودیتهای مشتق شده انجام دهید. دلیل این کار این است که EF بداند هر رکورد در چه زمانی باید به چه موجودیتی تبدیل شود. دقت کنید که پیشتر به مقدار فیلد متمایز کننده برای هر موجودیت اشاره کردیم. نکتهی مهم اینکه یک شرط نیز باید برای موجودیت Person ایجاد و مقدار فیلد متمایز کنندهی آن را "صفر" تعریف کنید.
مثال ما آماده است. آن را امتحان میکنیم.
using (PersonDbEntities context = new PersonDbEntities()) { var people = from p in context.Persons select p; foreach (Person person in people) { Console.WriteLine("{0}, {1}", person.LastName, person.FirstName); if (person is Student) Console.WriteLine(" Degree: {0}", ((Student)person).Degree); if (person is BusinessStudent) Console.WriteLine(" Discipline: {0}", ((BusinessStudent)person).Discipline); } Console.ReadLine(); }
مزایای روش TPH
- سرعت بالای عملیات CRUD، به دلیل وجود تمامی دادهها در یک جدول
- تعداد جداول در پایگاه داده، کم و مدیریت آنها آسانتر است
معایب روش TPH
- افزونگی داده ها. مقادیر برخی ستونها برای بعضی از رکوردها، حاوی مقدار NULL است و تعداد این ستونها به تعداد زیر مجموعهها ارتباط دارد
- عیب اول، باعث میشود تا در صورتی که دادهها به صورت دستی تغییر پیدا کنند، جامعیت دادهها از بین برود
- افزایش بی دلیل حجم داده ها
- اضافه و حذف کردن موجودیتها به مدل، عملی زمانبر و پیچیده است